Η παραλλαγή Delta αποτελεί την πλειοψηφία των περιπτώσεων COVID των ΗΠΑ για πρώτη φορά: CDC

Η παραλλαγή Delta αποτελεί την πλειοψηφία των περιπτώσεων COVID των ΗΠΑ για πρώτη φορά: CDC

Η λεγόμενη “παραλλαγή Δέλτα” του COVID-19, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αντιπροσωπεύει πλέον τις περισσότερες περιπτώσεις του ιού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο οργανισμός εκτιμά ότι το 51, 7% των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ για τις δύο εβδομάδες που έληξαν στις 3 Ιουλίου οφείλονται στην παραλλαγή Delta, από το 30, 4% των περιπτώσεων για την περίοδο των δύο εβδομάδων που έληξε στις 19 Ιουνίου. Το επόμενο πιο συνηθισμένο στέλεχος ήταν η παραλλαγή Alpha, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αντιπροσωπεύει το 28, 7% των περιπτώσεων.

Η παραλλαγή Delta κατηγορήθηκε για την αύξηση του αριθμού περιπτώσεων COVID-19 σε μέρη με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, πολλά από τα οποία στο νότο και στο Midwest η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε τις λεγόμενες “ομάδες αντιμετώπισης υπερτάσεων” στο Κολοράντο και το Μιζούρι, το τελευταίο από τα οποία οδηγεί το έθνος σε νέες περιπτώσεις κατά κεφαλήν και όπου το νοσοκομείο έπρεπε να δανειστεί αναπνευστήρες το Σαββατοκύριακο του τέταρτου Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση