Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων COVID-19 ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων COVID-19 ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων COVID-19 ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια την Τετάρτη καθώς η έλευση του εμβολίου μείωσε την κρίση — αλλά η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή delta παρουσίασε νέες προκλήσεις.

Από την κυκλοφορία του εμβολίου, οι θάνατοι ανά ημέρα μειώθηκαν σε περίπου 7.900 από υψηλό πάνω από 18.000 την ημέρα τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, η κίνηση εμβολιασμού ήταν άνιση σε ολόκληρο τον κόσμο — με πλούσιες κομητείες όπως οι ΗΠΑ να έχουν άφθονη προσφορά, ενώ οι φτωχότερες γωνιές του κόσμου αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Η ανισότητα, σε συνδυασμό με την μεταλλαγμένη έκδοση Δέλτα του ιού, έχει θέσει συναγερμούς σε όλο τον κόσμο.

Η παραλλαγή δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, εξαπλώνεται ακόμη και γρήγορα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η Βρετανία ανέφερε 30.000 καθημερινές νέες μολύνσεις για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, αλλά οι κυβερνητικές κλειδαριές αναμένεται να αρθούν αργότερα αυτό το μήνα.

Από τους παγκόσμιους θανάτους COVID-19, οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα με πάνω από 600,000. Η Βραζιλία έχει το δεύτερο υψηλότερο με περισσότερους από 520.000 θανάτους — αν και πιστεύεται ότι η χώρα έχει υποτιμήσει το πραγματικό σύνολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.