“Dorstige” dief stal gas uit de sacristie

Dit was niet de eerste keer dat de vastberaden overvaller een probleem had met de wet, omdat het openbaar ministerie zei dat de verdachte een meerdere strafblad had. Daarnaast werd hij herhaaldelijk veroordeeld voor misdaden tegen eigendommen.

In September van dit jaar reed hij doelloos toen hij merkte dat zijn brandstof bijna op was in een dorp aan het Balatonmeer.

Vervolgens, om bij te tanken, kruisigde hij de sacristie van de lokale kerk en stal het in de spaarpot daar. Hierin vond hij een paar tienduizenden forinten geld, wat genoeg was voor de reis naar huis. Naast het bezuinigen veroorzaakte de dader meer dan 300.000 HUF schade aan de parochie door inbraak. De politie van Siofok vond uiteindelijk de dader op basis van een auto gevuld met gestolen geld.

In zijn aanklacht tegen de rechtbank van het district Siófok diende het openbaar ministerie een motie in tot het opleggen van een gevangenisstraf, een verbod op openbare zaken, een boete en confiscatie van goederen tegen meerdere en in het bijzonder recidivistische verdachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *