Een lifetime achievement award werd toegekend aan de ondernemer uit nagyatád

Tamás Büttner ontving een Lifetime Achievement Award voor de economie van Somogy van de Somogyi Kamer van Koophandel en industrie (SKIK). De 66-jarige ondernemer uit nagyatadi was als kind een fan van natuurkunde, en innovatieve nieuwe oplossingen waren niet alleen dicht bij hem als student, maar later ook als ondernemer.

– Ik vind de kamer ‘ s Lifetime Achievement Award zeer eervol, – said Tamás Büttner, Büttner Kft. directeur. – Ik voel dat erkenning niet alleen voor mij is, het is ook de verdienste van het team.

Het lot van de 66-jarige, gehuwd, met drie kinderen en vijf kleinkinderen werd vroeg bezegeld. Hij was al geïnteresseerd in echte objecten op de basisschool, hij was de hele tijd vijf in de natuurkunde, en na zijn afstuderen werd hij toegelaten tot de Technische Hogeschool van Győr. Later studeerde hij af aan de Universiteit van Pécs met een graad in economie en een doctoraat daar.

‘Ik was student en genoot van al het moois van het studentenleven, maar ik probeerde me integer voor te bereiden op examens’, merkte hij op. – Ik was een soldaat in marcali voor 18 maanden, en in 1979 was ik een voormalig industrieel bedrijf in nagyatád, Danuvia, en werkte lange tijd als hoofd van de commerciële divisie. Na de regimewisseling werd het bedrijf, net als veel andere bedrijven, geruïneerd.

De Lifetime Achievement Award specialist richtte zijn bedrijf op in 1992. Hij zei dat ze vanaf nul begonnen te werken, en gedurende de eerste drie jaar waren ze voornamelijk betrokken bij de handel in staal en onderdelen. In het midden van de jaren negentig werd een site aangekocht en nieuwe ontwikkelingen werden gemaakt met behulp van subsidies. Naast de productie van zogenaamde verder bewerkte gereedschapsbladen werd hun assortiment na verloop van tijd verder uitgebreid. Naast de andere bedrijven in de automobiel-en kunststofindustrie werden ook zakelijke relaties aangegaan met bedrijven die geïnteresseerd zijn in de energiesector. Het succes blijkt ook uit het feit dat hun omzet in het eerste volledige bedrijfsjaar, in 1993, bijna een miljoen forint bedroeg, en vergeleken met 4,2 miljard HUF in 2020, bedroeg hun omzet in 2021 meer dan 5,2 miljard HUF.

Volgens Tamás Büttner was het een grote sprong in hun leven toen hun eerste nieuwe CNC-apparatuur werd geïnstalleerd in 1999 en bijna 100 worden vandaag gebruikt dankzij de reeks verbeteringen. Alleen al in de afgelopen vier jaar is bijna 1,5 miljard HUF besteed aan investeringen. Toen hem werd gevraagd of hij achteraf een beslissing had genomen waarvan hij dacht dat die verkeerd was, zei hij: niemand is onfeilbaar. Zij overleefden sectorale ups en downs en probeerden tijdig te reageren op de huidige problemen. Het hoofd van het bedrijf, dat 250 medewerkers in dienst heeft, is er trots op dat ondernemers kunnen rekenen op succes op lange termijn, die ook aandacht besteden aan kleine schommelingen in het bedrijfsleven.

“We gaan in kleine stappen vooruit,” zei Tamás Büttner. – Decennia geleden en nu beschouw ik professionele levering als een beslissende kwestie. Het is raadzaam om dit al in de basisschoolleeftijd te beginnen met behulp van verschillende programma ‘ s, open dagen. We zijn al lange tijd betrokken bij duale opleiding en zes universitaire studenten werken hier. Ik ben er trots op dat ons team dat zich inzet voor innovatie in 2022 de oprichting van het bedrijf 30 zal vieren. verjaardag.

 

Met Kerstmis rusten ze en hebben ze kleinkinderen.
“Ik ben van plan om eind volgend jaar met pensioen te gaan”, zegt Tamás Büttner. – Mijn oudste zoon, Thomas, 37-jarige werktuigbouwkundige, zal het bedrijf leiden. Het is geruststellend dat we op tijd een besluit hebben genomen over deze belangrijke kwestie. Ik hoop dat ons bedrijf ook na het boekjaar 2022 succesvol zal blijven functioneren.

Na de retraite, zal er zeker meer tijd voor uw hobby dan het nu is. Tamás Büttner zei dat hij graag zijn jongste zoon wijnmakerij in badacsonyi zou helpen, en hij houdt ook van wandelen en fietsen. Het ligt dicht bij het hart van het Balatonmeer, de e-bike is gemakkelijk te overwinnen van de beklimmingen, en na een week van uitputting, fietsen is een echte verfrissing. Bij de prijsuitreiking draait de periode tussen de twee feestdagen vooral om rust, waarbij de eerste kerstdag samen met de kinderen en kleinkinderen wordt doorgebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *