Het huis van cultuur wordt vernieuwd

Meer dan 24 miljoen HUF kan worden gebruikt om de externe wegen stevig te dekken. ‘Er wonen veel mensen aan de rand, veel gezinnen hebben besloten om de voormalige pershuizen te transformeren en daar te gaan wonen’, zegt burgemeester Korné Németh. Het gedeelte van de nederzetting, dat verder van het Balatonmeer aan de kant van snelweg zeven ligt, zal binnenkort met asfalt worden bedekt, wat de verkeersproblemen van de bewoners van de twee betrokken straten zal oplossen.

Een belangrijke ontwikkeling in het dorp is de ontwikkeling van de producentenmarkt, waarvoor 33,7 miljoen HUF werd toegekend. – We ontwierpen de markt naast de tuin cinema, Kossuth Lajos Street, velen bekritiseren deze beslissing. Maar als we proberen om tradities te cultiveren, dan is dit de beste plek voor de markt. ‘De markt was hier vroeger, het is mooi en rustig, en het is veilig,’ zei de burgemeester.

Mevrouw Korné Németh bracht ook verslag uit over de renovatie van Zoltán Latinovits Cultural House. De gemeente Balatonszemes heeft hiervoor meer dan 18,8 miljoen HUF ontvangen en het is de bedoeling om in het voorjaar met de modernisering van het gebouw te beginnen. – Naast het schilderen is ook de modernisering van het verwarmingssysteem opgenomen in onze ingediende aanvraag. Daarnaast zullen we in de theaterzaal een sound engineering desk van zeven vierkante meter bouwen. De binnenplaats van het gebouw is ook vernieuwd, maar de verlichting is ook opgewaardeerd, zei mevrouw Korné Németh.

Voor de ontwikkeling en het onderhoud van het gebouw zijn de afgelopen jaren verschillende aanvragen ontvangen. Dankzij de toepassingen is het Cultuurhuis van szemesi uitgebreid, zodat een nieuw kantoor, clubruimte is gecreëerd, toegankelijkheid is gemaakt door het installeren van de lift, en parkeerplaatsen geschikt voor mindervaliden. Maar zo werd de communautaire oven gebouwd en werden er zonnepanelen en zonnepanelen op het gebouw geplaatst, waardoor het energieverbruik werd gerationaliseerd.

Volgend jaar is er een schoolpad bij het klooster van pálos, waar de nederzetting bijna 3 miljoen HUF aan kan besteden, en een nieuwe urnenmuur zal worden gebouwd op de begraafplaats van bijna 5 miljoen HUF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *