Hongarije kan eigendom verwerven in Aegon insurance en Union Insurance

Volgens de mededeling heeft Mihály Varga een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van Union Insurance, De Oostenrijkse verzekeringsgroep Wenen.

Eind 2020 kondigde de Oostenrijkse Vig-Commissiegroep, die nauw samenwerkte met de Erste Banking Group, aan dat zij de Midden-en Oost-Europese divisie van Aegon in Nederland, waaronder Aegon in Hongarije, zou overnemen. De verandering van eigenaar zou zijn afgerond na de officiële vergunningen.

In April deelde VIG het Ministerie van Binnenlandse Zaken mee dat:

Hongarije stond het niet toe om de Aegon belangen hier over te nemen.

Volgens een marktstudie van Deloitte M&A zou de beslissende transactie voor 2020 de verkoop van de verzekeringsbelangen van Aegon aan Vienna Insurance Group AG (VIG) voor 830 miljoen EUR zijn geweest.

Aegon Hungary General Insurance Ltd., met een basisvermogen van 6,374 miljard HUF. volgens het jaarverslag van de Vereniging van Hongaarse verzekeraars behaalde zij in 2020 een vergoedingsopbrengst van ongeveer 136 miljard HUF, waardoor zij een marktaandeel van 11,07% kon hebben op de Hongaarse markt, dat wil zeggen de op een na grootste marktspeler. In het aantal werknemers daarentegen is het de eerste, met meer dan 2.400 werknemers.

Union Viena Insourance Group Zrt. vijfde in de ranglijst van vergoedingen, met een vergoeding omzet hoger dan HUF 101 miljard, met een marktaandeel van 6,8 procent. Het aantal werknemers van de vakbond bedroeg eind 2020 iets meer dan 1.100.

In geval van een fusie kan de gefuseerde verzekeraar de Nummer één marktdeelnemer worden,

als de grootste Allianz Hungaria Zrt. De omzet van 193 miljard HUF in 2020 leverde een aandeel van 15,65 procent op de gehele Hongaarse markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *