ITG: verlenging van de termijn voor indiening van de retail tender voor zonne-energie

De deadline voor het indienen van de retail Solar tender wordt verlengd – het Ministerie van innovatie en technologie (ITG) informeerde MTI woensdag.

In de mededeling wordt eraan herinnerd dat het de bedoeling van de regering is om van ons land tegen 2050 een klimaatneutraal land te maken, waardoor de productie van zonne-energie aanzienlijk wordt verhoogd in overeenstemming met het Actieplan voor Klimaat en natuurbehoud en de capaciteit over tien jaar wordt uitgebreid. Daartoe is zij voornemens aanzienlijke staatssteun te verlenen, die ook wordt verleend door de eerste grootschalige retail tender voor zonne-energie met een totaal bedrag van meer dan 201 miljard HUF.

Gezien de toegenomen belangstelling voor de oproep, zal het indienen van aanvragen mogelijk zijn in elke fase voor bijna drie weken langer, – het werd geschreven.

Dankzij de toepassing in het kader van het Hongaarse herstel-en weerstandsplan kan de overhead last van maximaal 35 duizend gezinnen worden verminderd. Het maximale bedrag aan niet-terugvorderbare steun bedraagt 2,9 miljoen HUF bruto en 11,3 miljoen HUF in de mededeling, samen met de modernisering van de verwarming.

Zij vestigen de aandacht op het feit dat de volgorde waarin aanvragen worden ingediend niet van belang is, aangezien alle aanvragen die binnen de termijn worden ingediend, zullen worden onderzocht. Aanvragers die aan inkomenscriteria voldoen, krijgen een score op basis van een objectief systeem dat de opvoeding van kinderen en de inwoners van de te ontwikkelen districten bevordert. De indiening is afhankelijk van het sluiten van een voorlopige contractantovereenkomst met een geregistreerde contractant, maar dit betekent niet automatisch dat de steunaanvraag als gunstig wordt beschouwd. De financiering van de inschrijving wordt volledig voorgefinancierd en verstrekt door de overheid ten koste van de binnenlandse begroting.

Gezien de grote belangstelling, de deadline voor het indienen van aanvragen is verlengd met twintig dagen, dus voor de eerste fase (de bewoners van Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém en Zala provincies) op 16 januari om 18:00 uur, voor de tweede fase (inwoners van Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy en Tolna provincies) op 23 januari om 18:00 uur, de derde fase is geopend op maandag (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-voor de inwoners van de deelstaten Bihar, Heves, jász-Nagykun-Szolnok, nógrád en Szabolcs-szatmár-Bereg County), zal worden gewijzigd op 30 januari om 18:00 uur. De vierde en laatste fase zal beginnen op 27 december om 17.00 uur voor de inwoners van Boedapest en Pest county, en ze zullen in staat zijn om aanvragen in te dienen op 6 februari om 18.00 uur-ze zullen worden gepresenteerd in de mededeling.

Volgens de informatie, de napelem.palyazat.gov.hu op de site, in aanvulling op de volledige oproep tot het indienen van voorstellen en de bijlagen, vindt u een lijst van geregistreerde aannemers met meer dan 1.300 bedrijven, video tutorials om u te helpen bij het indienen van uw aanvraag en antwoorden op veelgestelde vragen. Daarnaast kan gratis hulp worden aangevraagd bij de regionale kantoren van het Szechenyi Program Office, en bij verdere vragen bij de EMI non-profit Kft. u kunt ook contact opnemen met uw klantenservice [email protected] per e-mail of bel 06-30-705-2388.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *