Landbouw staat ook bovenaan

De landbouwsector is de afgelopen maanden bevorderd door de Hongaarse Universiteit voor Landbouw-en Levenswetenschappen (MATE), na een subsidie van 789,99 miljoen HUF te hebben ontvangen in het Széchenyi 2020-programma in een gezamenlijk consortium met de development of Human Resources Foundation en de Universiteit van Szeged. Het doel van het programma was een positieve invloed uit te oefenen op de sociale perceptie van de landbouwactiviteit, het aantal studenten met behulp van speciaal ontwikkelde communicatiemiddelen te verhogen en zoveel mogelijk te helpen bij de toepassing van hogeronderwijsinstellingen in landbouwgebieden.

In totaal werden 200 interactieve evenementen, innovatie roadshow, zomerkamp, open dag, ideeënwedstrijd en bedrijfsbezoeken georganiseerd op de MATE Kaposvár campus en andere locaties in het land om hen kennis te laten maken met de moderne landbouw.

Studenten konden paardrijden proberen, de werking van een waterstaaf ervaren en door VR-Glazen in de wereld van een virtuele economie kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *