Niemand Zal Passeren! Zijn Uw Databasenormen Te Rigide?

Rigide vasthouden aan een standaard, elke standaard, zonder redelijk te zijn en je vermogen te gebruiken om door veranderende situaties en omstandigheden te denken is zelf een slechte standaard.

Ik denk dat ik snel moet definiëren wat ik bedoel met een “database standaard” voor degenen die zich niet bewust. Databanknormen zijn gangbare praktijken en procedures die worden gedocumenteerd en geïmplementeerd om de consistentie en effectiviteit van de databankomgeving te waarborgen. Bijvoorbeeld, bijna elke organisatie zal een standaard hebben voor database naamgeving conventies op het absolute minimum. Maar meestal zijn er veel meer databasestandaarden voor processen zoals SQL-codering, indexering, het waarborgen van serviceniveaus, enzovoort.

Als je een fan bent van Monty Python ‘ s Flying Circus, dan herken je waarschijnlijk de regel: “None shall pass” in de titel van dit artikel. Het is de onveranderlijke uitroep van de Zwarte Ridder in de film Monty Python and the Holy Grail. Hij staat daar maar om iedereen te blokkeren die langs hem probeert te komen—zelfs nadat een betere zwaardvechter zijn armen en benen heeft afgehakt.

Ik weet zeker dat sommige van de applicatie-ontwikkelaars het lezen van dit kan betrekking hebben op dit verhaal, het vervangen van de ridder met hun “favoriete” DBA en herinnerend dapper uit te leggen aan de DBA waarom ze nodig hebben om iets te doen of een verandering die niet overeenkomt met een standaard of een andere, alleen om te worden verteld dat, “None shall pass.”

Voor zowat elke database standaard die je kunt bedenken, kan ik een uitzondering bedenken. Een goede standaard mag geen Star knelpunt voor productiviteit zijn. In plaats daarvan, een goede standaard werkt goed de meeste van de tijd in termen van het leveren van superieure prestaties, service, beschikbaarheid, of functionaliteit. Maar soms kan afwijken van die standaard ook zinvol zijn. De sleutel is voor DBA ‘ s om een open geest te houden en redelijk te zijn.

Natuurlijk wil ik niet suggereren dat iedereen de schriftelijke normen van de organisatie mag dwarsbomen wanneer hij dat nodig acht. In plaats daarvan moeten alle betrokken partijen redelijk zijn en een geldige, zakelijke reden hebben om een norm niet af te dwingen. Of misschien moet je het zien als het aanpassen van de standaard op basis van nieuw bewijs of een onverwachte situatie.

Idealiter zou elke winkel een “norm” moeten hebben waaraan de databanknormen moeten worden gehouden, tenzij er een overtuigend argument kan worden aangevoerd om de norm te ondermijnen. Er moet een gedocumenteerd proces worden opgezet om een norm aan te vechten die een formeel, op bewijsmateriaal gebaseerd voorstel vereist voor het omzeilen of herzien ervan. Er moet een commissie van relevante IT-personeel onder leiding van een DBA die elk voorstel beoordeelt en formeel reageert met een gemotiveerde reactie die moet vallen in een van de drie emmers: afgewezen, aanvaard als een eenmalige uitzondering, of aanvaard met een herziening van de standaard.

Zeker, dat lijkt misschien een hoop werk, maar het is beter dan een rigide omgeving die dingen te moeilijk maakt. En het is ook beter dan een omgeving met weinig of geen normen. Om ervoor te zorgen dat alleen legitieme uitdagingen voor normen worden ingediend, moeten alle uitdagingen de goedkeuring vereisen van de manager van het ontwikkelingsteamlid dat om de uitzondering verzoekt. Immers, praktijken en procedures zijn uitgegroeid tot normen omdat ze in de meeste gevallen de tand des tijds hebben doorstaan, dus we willen uitzonderingen niet al te vaak herzien.

conclusie
Wanneer tegen een standaard ingaan zinvoller is dan het afdwingen ervan, laten we het er allemaal over eens zijn dat het verstandiger is om een uitzondering te maken (of om de standaard te wijzigen). Onze normen moeten er immers zijn om ervoor te zorgen dat we het juiste doen. En dat doen ze normaal … behalve als ze dat niet doen.

Een goede standaard mag geen Star knelpunt voor productiviteit zijn. In plaats daarvan, een goede standaard werkt goed de meeste van de tijd in termen van het leveren van superieure prestaties, service, beschikbaarheid, of functionaliteit.

Er moet een gedocumenteerde procedure worden ingevoerd om een norm aan te vechten die een formeel, op feiten gebaseerd voorstel vereist voor het omzeilen of herzien van de norm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *