Nog een week tot de aangifte belastingteruggave in februari wordt ingediend

Een belangrijke mijlpaal voor de ouder die het kind opvoedt, als hij geen kinderbijslag ontvangt, is 31 december.

In de meeste gevallen ontvangen beide ouders kinderbijslag, maar slechts één ouder ontvangt ze daadwerkelijk, zodat het belastingkantoor zijn bankrekeningnummer of postadres kent. In het geval van de andere ouder ontbreken op zijn beurt de belangrijkste gegevens voor belastingteruggave. Het belastingkantoor weet niet waar de aangifte belasting over te dragen

– heeft de minister van Buitenlandse zaken uitgelegd.

Als de moeder de kinderbijslag ontvangt, heeft ze niets te doen. U kunt de juistheid van de gegevens controleren door te kijken naar de BACKADO na een paar klikken, maar u hoeft slechts in één geval de aangifte in te vullen: als u een belastingteruggave vraagt ergens anders dan waar u de kinderbijslag ontvangt. Echter, de vader, de echtgenoot, zal alleen de belastingteruggave ontvangen tegen 15 februari als hij een verklaring voor oudejaarsavond, zei András Tállai.

In de Hongaarse belastinggeschiedenis is de terugbetaling van de gezinsbelasting ongekend, wat te danken is aan alle ouders die kinderen opvoeden die dit jaar minstens één dag recht hadden op gezinsbijslagen.

– zei de minister van BZ.

De maatregel is ook voorbeeldig omdat hij van invloed is op de belastingen op verschillende soorten inkomsten. Zo wordt niet alleen de belasting op inkomsten uit lonen teruggegeven, maar bijvoorbeeld ook de belasting op het uit de markt nemen van bedrijven, geverfd, primaire producenten en onroerend goed huurinkomsten. De ekhos (simplified public duty contribution) hebben recht op een aandeel van 9,5% in de belasting die wordt beschouwd als personenbelasting. En de Katas (gespecificeerde belasting voor kleine bedrijven) krijgen een kwart van de betaalde belasting, bijvoorbeeld, fulltime Katas kan rekenen op 150 duizend forint per jaar, de staatssecretaris vermeld.

Het belastingkantoor biedt zoveel vulopties dat iedereen de meest gunstige voor hen kan vinden-onderstreepte Andras Talai. Het is het gemakkelijkst om het retourformulier online in te vullen, omdat de gegevens die beschikbaar zijn voor het belastingkantoor in het formulier worden aangegeven, alleen de ontbrekende gegevens moeten worden ingevoerd. Maar de verklaring kan ook worden ingediend in papieren vorm via het postkantoor, of het kan ook worden ingediend in persoon bij de NAV klantenservice, de staatssecretaris herinnerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *